HTML

MIBO hogyan tud működni ma egy design bolt?

Valóra váltunk egy álmot minden nap. Én és társam Laci. Végigküzdjük a magyar valóságot minden áldott nap. Csak mi ketten. Mi vezetjük azt a kis aranyos boltot, ami egészen pontosan 2009 március közepén nyitott. Vagyis, hát még nem is nyitottunk meg egészen, mert hiszen minden engedélyünk megvan, szépen rendbe hoztuk a 24 négyzetméteres helyiséget, de... A művészekkel nem a legegyszerűbb tárgyalni üzletről, és az időpont egyeztetés is kicsit körülményes. Kiskereskedelmi valóságshow sok-sok szeretettel, lelkesedéssel.

Friss topikok

  • jill: hát ez vicces itt amúgy muzbo beszél...:) Bársony Gergőt egy hónapja láttam. Épp rántott halat ev... (2009.08.02. 12:31) Fokhagymás sajtos virsli
  • panyizsuzsi: Mintha.... A figurkák jók benne! sok sikert, panyizsuzsi (2009.04.29. 18:00) Figyelemfelkeltő dekoráció
  • ceterum censeo: ez a nem rácuppanás azért így nem igaz, fogalmazzunk innkább így: unokatestvérem másra számított. ... (2009.04.14. 14:36) 2009 április 7.

Linkblog

Hálló István, Sirály a papagáj és a Három kismalac

2009.05.22. 09:47 mibo

Kezdésnek egyszerűen bemásolom a Csodaceruza kiadó nálunk is kapható zseniális könyvének ajánlását.

Kiss Ottó–Baranyai András:
Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután
IBBY-díj, 2007

Jel ez a könyv! Egy nagy felkiáltójel! A család feje mondvacsinált indokokkal elkóborol hétvégenként futballmérkőzést vagy más szerencsétlenséget nézni, csak hogy ne legyen otthon, mert elvesztette, elfelejtette valós szerepét. Miközben ebben a lebegő létben él, a család széthullik, Robika elmegy, anya főz, de kinek és minek?
A szerzők eddigi munkáik során is az élet nagy kérdéseivel szembesítették az olvasót, a befogadót. Nincs ez másképpen a Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután esetében sem. Ezúttal arra a kérdésre keresték a választ, hogy érdemes-e, megéri-e mindent felrúgva, felelőtlenül elmennünk otthonról vasárnap délutánonként, még ha oly jó okunk van is rá, vagy inkább családi körben, az otthon melegében hasznosabb-e eltöltenünk ezt az időt.
Az teszi igazán izgalmassá és különlegessé ezt a kötetet, hogy a szerzők ezúttal nemcsak a kérdésfelvetésig jutottak el, de választ is találtak a dilemmára. A könyv címében a főhőssel kimondatott aranyigazság nemcsak megszívlelendő jó tanács, de a történetet megismerve bizony tanulságként is szolgál.

Azután itt van még Sirály a kis kedves papagájunk, aki már jól érzi magát kalitkájában a sonkakampón. Három napja élt velünk az üzletben a földön, ahol borzasztóan érezte magát. Tegnap felkerült az őt megillető helyre a főtéscsőre, ahonnan csalogatja a vevőket és minket is szemmel tart, ha valami rosszaságon törjük a fejünket. Pontosabban Laci, aki most hívott pár perce, hogy van érdeklődő Sirály iránt. Nem mondom, hogy hozzám nőtt, de nem szívesen válnék meg tőle. Szeretem, ahogy csipog, rikácsol.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne feledkezzünk meg azokról a csodálatos gyermekkönyvekről sem, amelyek a szülőknek legalább akkora örömöt fognak okozni, mint a kis értetlen gyermekeknek. Puszibisou, Papaapa, Jogod van, A csodafa, valamint a Három kismalac, 5 illusztrátor 5 különféle technika, mindez pedig egy díszdobozban. A nagy sikerű Piroska és a farkas folytatása.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mibo.blog.hu/api/trackback/id/tr771136915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása